rookvrije generatie

De praatpeuk brengt het gesprek op gang bij festival De Beleving

Publicatiedatum: 17 september 2024

Op 1 september vond de eerste editie van festival De Beleving plaats bij Werf35 in Hilversum Oost. Zo’n 2000 bezoekers genoten op deze zonnige dag van workshops, heerlijke hapjes en diverse optredens.

Wij waren er ook bij als Team Wijkaanpak Rookvrij Hilversum Oost om met bezoekers in gesprek te gaan. Onze opvallende ‘praatpeuk’ trok de aandacht van zowel rokers als niet-rokers. Enkele rokers gaven aan dat ze graag wilden stoppen met roken en behoefte hadden aan ondersteuning. Gestopte rokers deelden met ons wat hen het meest geholpen heeft. ‘Samen met je partner of met iemand anders in je omgeving stoppen’ werd bijvoorbeeld genoemd als helpend.

Veel bezoekers gaven aan zelf niet te roken, maar vertelden ons dat ze iemand kennen die moeite heeft met stoppen. Sommigen namen een flyer mee van onze inloopavond ‘Roken Enzo’ in St. Joseph (iedere donderdagavond van 20.00 – 21.30 uur) om zo het gesprek met een familielid, buur of vriend aan te gaan. Anderen gaven aan de flyer ‘subtiel op de keukentafel’ te leggen als een hint om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Heb je vragen over roken?

Stoppen met roken heeft altijd zin. Het is gezond voor jou en je familie om te stoppen met roken. Wij helpen je bij het stoppen en onze hulp is gratis

Bel, app of mail ons als je wilt praten.

Anne Elberse: 06-28560795 / anne@anneelberse.nl

Lilian Martins: 06 139 657 84 / lmartins@versawelzijn.nl

Youssef El Markhous: 06 271 146 15 / youssef.el.markhous@jellinek.nl

Meer nieuws

Al het nieuws